Hverdagen - Dagligdag i Børnehuset

Læs her om dagligedagen i børnehaven Børnehuset, Aabybro.

Morgen/formiddag

Vi starter dagen i køkkenet, hvor børnene kan spise morgenmad. Vi serverer havregrød, cornflakes og havregryn med rosiner og mælk indtil klokken 7.30. De børn, der vælger at spise deres morgenmad i børnehaven, forvents at spise det børnehaven tilbyder,

Omkring klokken 7.30, går børn og voksne ud på de forskellige stuer. Kl 7.45 kan man forvente at der en voksen på alle stuer, medmindre vi er sygdomsramt. Her starter dagens aktiviter , som kan være forskelligt fra dag til dag. Nogle af de ting som børnene ofte foretrækker er maling, klippe og klistre, tegne, lege med legetøj, læse, synge og rigtig gerne være på legepladsen eller være med på tur ud af huset.

På legepladsen er der rig mulighed for mange lege sammen med alle vennerne eller sammen med dyrene, som jo også skal fodres og klappes hver dag. En gange om ugen er børnene i mellem på skift i svømmehal. Vi laver tit mad over bål.

Efter eget valg spiser børnene deres medbragte formiddagsmad på stuen frem til kl 9.30

Middag

Hver dag afholder vi samling; vi synger, leger sanglege, øver rim og remser og snakker om, hvad der rører sig i børnegruppen.
Vi spiser derefter vores medbragte madpakker. Børnehaven tilbyder mælk eller vand.
Vi mener, at frokosten indeholder mange pædagogiske kvaliteter. Derfor har vi besluttet, at vi samler børnene på stuernetil frokost. Det giver mulighed for at skabe positiv samvær med ro, tid og nærvær.
En gang imellem laver vi smør selv dag, hvor børnene øver sig i at smøre selv og selv bestemmer, hvad der skal på brødet. Eller laver vores egen frokost over bål.

Legeplads

Når madpakken er spist skal alle børn, der ikke sover til middag ud på legepladsen uanset vejr og vind. Vi sørger for, at de børn der sover til middag kommer ud på legepladsen på et andet tidspunkt af dagen.

Eftermiddag

Vi spiser eftermiddagsmad i tidsrummet 13.45-14.45, om fredagen 13.30-14.30.

I yngste og mellemgruppen kører vi en cafeordning. Hvilket betyder at børnene frit kan vælge om de vil lege lidt inden de spiser deres medbragte frugt eller vil spise deres frugt med det samme. I yngste gruppen spises frugten på stuen og i mellemgruppen har vi hver dag en fast cafevagt i køkkenet som sørger for at hjælpe børnene med at finde en plads og deres frugt i vores fælles køleskab. Cafevagten krydser børnene af, så vi er sikker på at alle børn kommer omkring og får spist lidt frugt.  Ældste gruppen spiser frugt alle sammen på engang når de kommer ind fra legepladsen på deres stue.
Derefter leger børnene typisk videre samt spiller spil, synger, hygger, og sidst på eftermiddagen samles vi alle på en af stuerne i huset.

Så snart vejret er til det er alle måltiderne udendørs og al leg fortsætter så ude indtil lukketid.

Kontakt

Børnehuset
Peter Løthsvej 10
9440 Aabybro
Tlf.: 72 57 83 20
boernehuset@jammerbugt.dk

Dagtilbudsleder

Karen Marie Corneliussen
kmc@jammerbugt.dk

Afdelingsleder

Anitta Kristiansen 
aak@jammerbugt.dk
Telefon nr. 41913322

 

Åbningstider

Mandag-Torsdag
kl. 06.00 - 16.45

Fredag
kl. 06.00 - 15.45

Børnehuset Aabybro - Peter Løthsvej 10 - 9440 Aabybro

Tlf.: 72 57 83 20 - boernehuset@jammerbugt.dk

 Sidst opdateret 25.10.2020