Kostpolitik

Vi har i Børnehuset en kost politik, denne er drøftet i samarbejde med Forældrebestyrelsen. I øjeblikket arbejdes der særligt med denne (2019)

Vi tilstræber, at de børn, der kommer inden kl. 7.30 og som ikke har spist morgenmad tilbydes morgenmad, som mest består af cornflakes og havregryn/grød i hyggelige og rolige omgivelser.

Børnene har selv noget formiddagsmad med hjemmefra og spiser det, når de er sultne. Typisk mellem kl. 8.00 - 9.30 tiden.

Frokost er medbragt hjemmefra i madkasse med navn på og som stilles i køleskab på barnets egen stue ved ankomst.

Vi spiser altid mad sammen med dem, som vi er på stue med.

Der bliver også engang imellem lavet "smør selv dag" / "Maddag", hvor børnene tager noget med til fælles frokost. Børnene tilbereder maden og spiser gerne af alt det tilbudte. De lærer derved også at smøre brød selv og vælge, hvad de vil have.

I Børnehuset tilbydes der vand og mælk til maden.

Vi forventer, at barnets medbragte mad indeholder sunde og fornuftige fødevarer, gerne varieret med lidt frugt og grønt.
Det er vigtigt for et barn som er i voksealderen og som er så aktive gennem hele dagen, at få noget sundt og nærrende.

Når vejret er godt spises der oftest ude.

Eftermiddagsmaden medbringes i frugtposer og indeholder helst lidt brød og noget frugt. Undgå også her de mere tomme kalorier, da børnene virkelig har brug for et mættende måltid på dette tidspunkt

Kostpolitik

Vi vægter fællesskab, hygge og gode madvaner og tilstræber derfor, at måltiderne bliver en rolig stund og glæden ved maden bevares.

Det er forældrenes ansvar at lære deres barn sunde madvaner og sørge for, at de får varieret kost med vitaminer og proteiner, som styrker deres velvære og vækst. Vi tillader os at he hvis vi oplever at se eller hvis madpakken ikke virker mættende nok.

Børnehaven er med ansvarlig for at bevidstgøre børnene om sunde og gode kostvaner og være opmærksom på den mad der tilberedes og spises i børnehaven.

Om formiddagen tager børnene efter behov en mad i deres madkasse Om eftermiddagen tilbydes cafe ordningen (se om hverdagen i børnehuset)

Vi har faste spisetider, (frokosten spises ca. kl. 11.15 og eftermiddagsmaden kl. ca. 14.00) hvor vi spiser samlet og, hvor vi vægter god og hyggelig samvær højt.

Vi tilstræber at spise ude, når vejret tillader det.

Vi taler om sund og usund mad, hvor maden kommer fra, hvordan den produceres, når der er mulighed for det.

Der gives mulighed for at børnene ind imellem kan spise med kniv og gaffel.

Børnene deltager i borddækning og andre praktiske gøremål omkring måltiderne.

Vi lægger vægt på gode spisevaner og bliver samlet ved bordet således, at der er tid og ro til at alle bliver færdige med at spise, på en hyggelig og rar måde. Det at vaske hænder inden vi spiser, vente på tur, spise den mad barnet er påbegyndt og rydde op efter sig selv, ser vi også som en vigtig del af måltidet, og derfor er det en naturlig del af rutinerne at vægte fokus på det.

Hvis dit barn har allergi eller en sygdom, der kræver specielle forhold så tal med personalet.

 

Kontakt

Børnehuset
Peter Løthsvej 10
9440 Aabybro
Tlf.: 72 57 83 20
boernehuset@jammerbugt.dk

Dagtilbudsleder

Karen Marie Corneliussen
kmc@jammerbugt.dk

Afdelingsleder

Anitta Kristiansen 
aak@jammerbugt.dk
Telefon nr. 41913322

 

Åbningstider

Mandag-Torsdag
kl. 06.00 - 16.45

Fredag
kl. 06.00 - 15.45

Børnehuset Aabybro - Peter Løthsvej 10 - 9440 Aabybro

Tlf.: 72 57 83 20 - boernehuset@jammerbugt.dk

 Sidst opdateret 25.10.2020