Børnefødselsdage

Dit barns fødselsdag

Fødselsdagen på dagen

I Børnehuset markerer vi, dit barns fødselsdag ved, at hejse flaget, synge fødselsdagssang og råbe hurra. Vi dækker et pænt madpakkebord og barnet får også en lille hilsen i form af en gave, som de andre børn har lavet til ham/hende. Vi frabeder os at forældre medbringer noget ekstra på denne dag. Det vil vi gerne at der ventes med til barnets Fællesfødselsdag.

Fælles fødselsdag

I børnehuset har man for flere år siden valgt at holde fællesfødselsdage fire gange om året. Dette skyldes bl.a. at dette store hus ellers ville skulle holde fødselsdage hver uge og nogle gange flere gange om ugen. Dette har helt sikkert været på bekostning af det ellers tilrettelagte pædagogiske arbejde, der skal udføres for at nå de mål, der er sat fra øverste sted.

I den forbindelse har man også besluttet at vi kun spiser ekstra godt og usundt til netop disse fælles fødselsdage, for både at gøre dem til noget særligt, men også for at skåne børnene og os selv for alt for meget usundt indtag henover hverdagen. Selv om det er hyggeligt, så er hver dag ikke altid en fest.

Fødselsdagsbørnene inddrages langt hen af vejen i valg af hvad menuen skal bestå af. Det betyder meget for børnefællesskabet at man sammen med andre børn, skal finde en fælles løsning for dagens fejring. Vi sammensætter så en festmenu og siden sætter vi en liste op, hvor hvert forældrepar opfordres til, at bidrage med et overkommeligt tilskud, til festmiddagen.

Derfor holder vi i Børnehuset forsat meget stramt på at vi ikke modtager kager, slik o. Lign i hverdagene. Det gælder ikke bare til fødselsdage, men også til alle de andre ting man ellers kan fejre. Vi siger pænt nej tak og dette ikke for at være uhøflig eller for at være besværlige. Hverdagen kan hurtig gå hen og blive en stor fejring af rigtig mange ting. Det tager bare noget af det særlige ved de fælles fødselsdage der skal fejres.

Privat afholdelse af fødselsdage

Når I som forældre vælger, at invitere til privat afholdelse af jeres barns fødselsdag, tillader vi os her, at opfordre til, at I er meget bevidste om, at det er noget som smerter i et barnehjerte, at føle sig fravalgt. Derfor håber vi, at I vælger, at invitere enten alle børn i en gruppe, eller alle piger / alle drenge i en gruppe.

Med hensyn til privat afholdelse af fødselsdage, er det nødvendigt, at vi her understreger, at der IKKE må udleveres fødselsdagskort i børnehuset. Dette er nødvendigt for os, at understrege, da vi har oplevet, at invitationer er blevet væk og derved, at enkelte børn ikke har modtaget den, ellers så vigtige invitation.

Ligeledes opfordrer vi til, at aflevering og afhentning til sådanne arrangementer, afvikles HELT PRIVAT.

Kontakt

Børnehuset
Peter Løthsvej 10
9440 Aabybro
Tlf.: 72 57 83 20
boernehuset@jammerbugt.dk

Dagtilbudsleder

Karen Marie Corneliussen
kmc@jammerbugt.dk

Afdelingsleder

Anitta Kristiansen 
aak@jammerbugt.dk
Telefon nr. 41913322

 

Åbningstider

Mandag-Torsdag
kl. 06.00 - 16.45

Fredag
kl. 06.00 - 15.45

Børnehuset Aabybro - Peter Løthsvej 10 - 9440 Aabybro

Tlf.: 72 57 83 20 - boernehuset@jammerbugt.dk

 Sidst opdateret 25.10.2020