Legeplads og udeliv

Børnehuset har en stor og dejlig legeplads.

Legeplads

Legepladsen er indrettet med bålsted, politistation, kælke/ rulle bakker, gynger, sandkasse og motoriske redskaber. Vi har mange cykler og dertil trafikskilte. Vi lægger stor vægt på ,at børnene får nogle gode oplevelser på legepladsen. Her dannes der mange venskaber på tværs af alder og stueopdeling. Det er her, de store rollelege kan udvikle sig, og her der er plads til løb, leg og fordybelse. Det er også her, der sker en motorisk udvikling af det enkelte barn, der her får udfoldet sine motoriske færdigheder. Det kan være i form af at kravle, klatre, rulle, snurre rundt, cykle, løbe på løbehjul og hinke. På legepladsen er der også et lille værksted, hvor børnene sammen med en " voksen" kan skabe de skønneste ting i træ. 

Samtidig styrkes sundheden i form af frisk luft og motion.

Alle børn skal hver dag være ude. Alt efter vejret, indretter vi os derefter. Om sommeren foregår det meste udenfor. Hvis der ikke er bier og hvepse, spiser vi alle måltider udenfor. Børnene møder op om morgenen smurt ind i solcreme hjemmefra, efter frokost bliver alle cremet ind igen. Vi har solafskærmning i form af solsejl over sandkasse og store markedsparasoller og naturlig skygge fra nogle store træer. Her er der dejligt, at sidde og spise eller være kreative. Desuden har vi et stort Multihus som bruges og summer hele året af aktiviteter og bruges også til skygge eller for at få varmen om vinteren. 

Der er helt klare regler omkring opsyn og leg af børnene på legepladsen. Det er ok, at der er få børn alene på legepladsen dog max 6, men ellers er der altid voksne, der er fuldt ud tilstede. Ved alle udgangsdøre hænger der legepladsregler som vi gerne ser overholdt.

Børnene har alle et medansvar for, at der bliver ryddet op ved dagens afslutning. Når I afhenter jeres børn, vil det være skønt, hvis I minder jeres barn på , at der skal rydde op, inden I går. Det samme er selvfølgeligt gældende, hvis barnet er indenfor ved afhentning.

Det er vigtigt, at der er skiftetøj med hjemmefra, der er afpasset efter årstiden. Husk endelig rigeligt. Også fodtøj!! Det vil være til stor hjælp (også for Jer forældre), hvis der er navn i. Meget af tøjet ligner jo hinanden og størrelserne er også meget ens. Det vil gøre Jeres barn mere selvhjulpen samt hjælpe de voksne til, at kunne finde det enkelte stykke tøjs rette ejermand.

Legepladsen er omgivet af et bredt læbælte, hvor der er muligheder for mange aktiviteter. Det er derfor ikke altid lige let at finde sit barn ved afhentning. Prøv at lede og spørge nogle af børnene. De har ofte meget tjek på, hvor I kan lede.

Sand i sko kan vi hurtigt få. Lær derfor dit barn at sandet skal hældes i skraldespanden eller retur på legepladsen - ikke i garderobeområdet !!!

Kontakt

Børnehuset
Peter Løthsvej 10
9440 Aabybro
Tlf.: 72 57 83 20
boernehuset@jammerbugt.dk

Dagtilbudsleder

Karen Marie Corneliussen
kmc@jammerbugt.dk

Afdelingsleder

Anitta Kristiansen 
aak@jammerbugt.dk
Telefon nr. 41913322

 

Åbningstider

Mandag-Torsdag
kl. 06.00 - 16.45

Fredag
kl. 06.00 - 15.45

Børnehuset Aabybro - Peter Løthsvej 10 - 9440 Aabybro

Tlf.: 72 57 83 20 - boernehuset@jammerbugt.dk

 Sidst opdateret 25.10.2020