Dyr

Et vigtigt element i børnenes dagligdag er dyrene. Ude på vores dejlige legeplads har vi en stald med kaniner, får, geder og en kat. Dyrenes trivsel og fodring varetages af børnene og personalet til daglig. Børnene lærer, hvordan dyrene skal passes, plejes og behandles.

Stalden

I staldbygningen er der plads til at får, geder, kaniner, og rødemis (vores kat) kan opholde sig i dårligt vejr, samt blive fodret. Forældrene har på skift ansvar for, at fodre dyr i weekend og ferie. Der bliver hængt en kalender op med datoer og vejledning til, hvordan det forgår. 

Børn og voksne hjælper hinanden med på skift, at sørge for at dyrene får mad, og der bliver gjort rent hos dem. Dyrene bliver hver fredag lukket ud på legepladsen, når vi er ude at lege. Det er til stor fornøjelse for både børn og dyr. Vi har valgt, at sætte hegn omkring en del af vores legeplads så dyrene ikke så tit besøger naboerne. 

Det økonomiske ansvar har Forældreforeningen Svanen. Medlemmerne til denne forening bliver valgt på forældremødet i oktober måned. Der sidder et medlem af Svanens forening i Forældrebestyrelsen. Ved indmeldelse i Børnehuset vil man modtage en indmeldelsesblanket til Svanen. Her har man til enhver tid mulighed for at melde sig ind, og dermed hjælpe Børnehuset. Dette er en super god måde, at møde andre forældre og især som ny i huset og i byen.

Forældreforeningen Svanen laver forskellige arrangementer i løbet af året, hvor samværet er af højeste betydning f.eks. sommerfest, og spis sammen aftener, kaldet svaneaftener. Overskuddet fra disse går til foder, dyrlægeregninger og hvad der nu kan være af udgifter. Desuden har overskuet også nogle gange givet børnene en ekstra oplevelse, som f.eks. en teatertur eller lign. men det vigtigste er dyrenes trivsel.

Børnene får et naturligt forhold til dyr og lærer at omgås dem uden frygt, men med stor omsorg. 

Det er dejligt, at se den glæde børnene har ved at "nusse" med og omkring dyrene. 

Mange børn har frugt, grønt og rugbrød med hjemmefra. Ting som ofte skulle have været smidt væk, men nu kan genbruges som dyrefoder.

I weekender og i ferier passer forældrene dyrene. Medlemmer af forældreforeningen Svanen udarbejder en liste, så du kan se hvornår, det er din tur til at passe dyrene. Har du brug for hjælp til det, så giver personalet meget gerne med et lille "kursus".

Formelt ejes dyrene af vores forældreforening, Svanen, som afholder alle udgifter.

Vi opfordrer til, at I melder jer ind i foreningen. Det koster 100 kroner for hvert barn.

 

Kontakt

Børnehuset
Peter Løthsvej 10
9440 Aabybro
Tlf.: 72 57 83 20
boernehuset@jammerbugt.dk

Dagtilbudsleder

Karen Marie Corneliussen
kmc@jammerbugt.dk

Afdelingsleder

Anitta Kristiansen 
aak@jammerbugt.dk
Telefon nr. 41913322

 

Børnehuset Aabybro - Peter Løthsvej 10 - 9440 Aabybro

Tlf.: 72 57 83 20 - boernehuset@jammerbugt.dk

 Sidst opdateret 25.10.2020